Energilagring - Batterilagring för solceller

Maximera egenproducerad el genom våra avancerade solcellsbatterier och bli mer självförsörjande. Vårt samarbete med GoodWe & BYD ger er total kontroll över er elproduktion och batterilagring. Bestäm om ni vill lagra, konsumera eller sälja er el. Kom igång med energilagring redan idag!

Varför behöver jag energilagring till mina solcellspaneler?

Energilagring genom solcellsbatterier är nyckeln till att fullt ut utnyttja kraften från dina solcellspaneler och din solcellsanläggning. Genom att lagra överskottsenergi i batterier kan du använda elen när solen inte skiner, vilket gör ditt hem eller företag mer självförsörjande och minskar dina elkostnader.

Fördelar med energilagring:

  • Ökad självförsörjning
  • Slipp betala för el vid pristoppar
  • Ren energi vid strömavbrott
  • Miljövänligt och hållbart

Solcellsbatterier: Hjärtat i din energilagringslösning

Att ha ett solcellsbatteri som en del av, eller hela din energilagringslösning gör att du kan lagra överskottsenergi från dina solceller och använda den när du behöver det som mest. Vårta högkvalitativa batterilagringssystem från BYD för solceller är designat för att ge maximal effektivitet och hållbarhet i ett nordiskt klimat.

Hur fungerar batterilagring?

1. Solenergiproduktion med solceller
Först genererar solpanelerna likström från solens strålar under dagen.

2. Omvandling med växelriktare
Denna likström omvandlas till användbar växelström av en växelriktare, som möjliggör för direkt användning av elen i hemmet.

3. Batterilagring av överskottsel
Överskottet av den producerade solenergin lagras sedan i batteriet istället för att enbart slösas bort.

4. Elanvändning på natten
När solen går ner och solpanelerna inte längre genererar el, används den lagrade energin från batteriet för att fortsätta försörja hemmet med elektricitet.

5. Registrering av el
Elmätaren registrerar all solenergi som kommer in och vad som säljs, används och lagras för vidare användning. 

6. Självförsörjning av el
Genom batterilagring blir du mindre beroende av det traditionella elnätet och kan dra nytta av din egenproducerade el när det passar dig bäst.

BYD High Voltage batteri

Solcellsbatterier till solcellsanläggningen - 3 enkla steg

Energilagring genom batterier för villor

Energilagring genom solcellsbatterier för villor blir en allt vanligare lösning för de som vill bli mer självförsörjande. Inte bara för att det är en ekonomiskt gynnsam lösning, men även för att det är ett miljövänligt val.

Med ett solcellsbatteri kan man både lagra, konsumera och sälja el från solcellsanläggningen precis hur man vill. Så, när du tittar på din spotpris-app och ser att pristopparna är på morgonen och sent på eftermiddagen kan du istället använda dig av den lagrade el som producerats av solcellsanläggningen under dagen.

Energilagring med solcellsbatterier för företag

Vi erbjuder skräddarsydda energilagringslösningar genom solcellsbatterier för företag med fördelar som sträcker sig bortom vanliga kostnadsbesparingar och miljövinster. Genom att kapa kostnadstoppar med lagrad energi under hög efterfrågan kan företag minska sina kostnader och förbättra energihanteringen. Våra moderna batterilagringssystem är skalbara och anpassningsbara vilket betyder att de kan växa i takt med företaget.

Hur fungerar vårt batterisystem?

Batterisystemet är uppbyggt på moduler vilket innebär att man bygger enheter på varandra. Detta innebär att man vid köp av en solcellsanläggning senare kan komplettera med fler moduler och på så sätt få en större batterilagringskapacitet. Varje batteri är på 2,6kWh (2,6 tusen wattimmar) och är ett lithium-järnfosfat-batteri med lång livslängd, effektivitet och framförallt säkerhet mot brand.

Systemet har även som standard en inbyggd UPS-brytare som automatiskt på nolltid levererar ström från batteriet till fastigheten vid ett eventuellt strömavbrott. Detta innebär att el-tillförseln aldrig får ett avbrott.

Vi på ZolarTech rekommenderar att man alltid installerar batterilagring till solcellsanläggningen då det öppnar upp för en bredare möjlighet till att kunna styra sin konsumtion och försäljning helt själv.


Batterisystem: BYD Battery-Box System

Systemen finns i en AC- (BT-serien) och en DC-version (ET-serien), där DC versioner är för nyinstallation av energiförvaring och solcellsanläggningar. AC versionen är för fastigheter där det redan finns en befintlig solcellsanläggning, som man önskar komplettera med batterilagring.

Systemet styrs av en växelriktare, precis som vid en solcellsanläggning utan energilagring – skillnaden är att man istället installerar en hybridväxelriktare som gör det möjligt att lagra elen i egen batterilagring.

Hela energilagringssystemet styrs av en app till hybridväxelriktaren som finns för både iPhone och Android. I appen kan du kontrollera energiflödet och bestämma när du ska köpa, sälja eller konsumera din egenproducerade el.

Fördelar med solcellsbatterier

  • Batterilagring av solenergi: Solcellsbatterier tillåter dig att använda solenergin när solen har gått ner, vilket är perfekt för att ladda en elbil under natten.
  • Styr över din el: Välj själv när ni använder eller säljer överskottsel baserat på ditt egna schema och elprisvariationer för en fördelaktig försäljning.
  • Undvik höga elpriser: Minska era kostnader genom att undvika höga elpris-toppar med hjälp av batterilagring, fungerar särskilt bra med effektabonnemang.
  • Framtida Lönsamhet: Med en övergång till effektabonnemang blir batterilagring en allt mer lönsam lösning och bidrar till långsiktig kostnadsbesparing.

Vanliga frågor

Vilka solcellsbatterier använder ni?
Vad är "C-tal" på ett batteri?
Hur mycket genererar en vanlig solpanel i Sverige?
Finns det stöd för batterier till solceller 2024?
Är batterilagring lönsamt?
Vad kostar solcellsbatterier?