Montagematerial

Bygg en hållbar solcellsanläggning med stryktåligt montagematerial, passande för alla taktyper. Designat för det nordiska klimatet, erbjuder vi material för betongpannor, papptak, falsplåt, eternittak, trp plåt och markmontage. Våra installationer uppfyller krav genom snö, vind och lastberäkningar.

Montagematerial

Montagematerialet är själva grunden i en solcellsanläggning. Vi på ZolarTech ser stor vikt i att leverera solcellsanläggningar som klarar vårt nordiska klimat – och har därför noga valt ut våra leverantörer för just detta. Det första du som kund bör tänka på är belastningen och tätskiktet – lika viktigt är det att se till att solcellsanläggningen står stadigt under alla väderlekar som klimatet erbjuder.

Vi på ZolarTech har en hel projekteringsavdelning som tittar på takkonstruktioner och beräknar snö-vind och lastberäkningar dagligen. När du köper en anläggning av oss levererar vi alltid med komplett dokumentation med snö-vind och lastberäkningar specifikt för ditt projekt vilket försäkringsbolaget kräver i det fall du får ett läckage eller en skada på ditt tak. Stor trygghet ingår med en komplett solcellsanläggning från oss.

Oavsett förutsättningar, flackt papptak, lutande plåttak eller brant tak med takpannor så kan vi erbjuda en hållbar och säker lösning från FixNordic. Vi är mycket stolta över att som distributör för FixNordic kunna erbjuda en unik lösning för dessa tak, och därigenom leverera kompletta monteringslösningar för alla typer av tak och solcellsanläggningar. Alltid med bästa möjliga kvalitet och hållbarhet.Det danska bolaget FixNordic har specialiserat sig på monteringsmaterial för solcellspaneler på alla typer av tak. FixNordic ingår i JUAL Gruppen som har jobbat med papptak och tillbehör till papptak i över 50 år.

De har patenterade monteringslösningar för papptak & är särskilt unika på marknaden med lösningar för båda platta och lutande tak. Monteringssystemet fästs i det bärande taket (utan belastning på ytskiktet), och Takkonsollerna som fästs i taket är givetvis 100 % vattentäta. Detta innebär att panelerna varken rör på sig eller att gropar bildas på ett mjukt tak och därigenom minskar risken för framtida läckage. Takkonsollerna är dessutom certifierade av både TÜV Rheinland och AB Täthetsgarantier i Norden.

FixNordic har utvecklat ett stort sortiment av takkonsoller för flera olika papptak som passar vårt nordiska klimat.

Förutom monteringsmaterial för solcellsanläggningar, erbjuder FixNordic även andra fästen och genomföringar för papptak, exempelvis ventilationshuvar, svanhalsar samt infästning för solvärmepaneler och värmepumpar.