Frågor och svar

Frågor och svar - Allmänt

1. Vart levererar ZolarTech?

Vi levererar i hela norden med ursprung från Kungsbacka!

2. Vad innebär helhetslösning?

Helhetslösning innebär att vi tar hand om allt från rådgivning och projektering till installation, slutbesiktning och driftsättning utav er installation. Vi finns självklart även efter slutinstallation tillgängliga för support!

3. Vilken leverantör av solceller eller laddbox ska man välja?

ZolarTech såklart! Vi har lång erfarenhet och ursprung inom branschen och vet vikten utav snabbt och enkelt kundbemötande. Dessutom har vi bra priser och långa garantier på alla våra produkter!

4. Vad innebär och hur fungerar Grön Teknik Avdrag?

Grön teknik-avdraget är en skattereduktion för privatpersoner som ger rätt till avdrag på laddbox och solceller. Avdraget ger rätt till 50% avdrag på laddbox och 20% på solceller. ZolarTech sköter allt kring ansökan och på din faktura från oss är avdraget redan gjort. Smidigt och enkelt!

5. Vilka installerar?

Vi på ZolarTech har egna installatörer med rätt behörighet, vass kompetens och lång erfarenhet.

Frågor och svar - Laddboxar

1. Jag har två olika elbilsmodeller. Kan jag ladda båda bilarna med Easee-laddaren?

Ja, alla elbilar på marknaden kan laddas med en Easee-laddare.

2. Vad betyder de olika färgerna på ljusremsan?

Vitt konstant ljus i botten av ljusremsan — (En huvudenhet har två dioder tända) = Standby.
 
Vitt konstant ljus — Bil ansluten.
 
Vitt pulserande ljus — Laddning pågår.
 
Vitt blinkande ljus — Väntar på autentisering. (Håll din RFID-tagg vid den trådlösa symbolen på "näsan" på laddaren för att autentisera och påbörja laddningen)
 
Vitt snabbt blinkande ljus — RFID-tagg mottagen. (Väntar på nyckelverifiering från backend-systemet)
 
Blått konstant ljus — Smart laddning aktiverad. (Bil ansluten)
 
Blått pulserande ljus — Smart laddning pågår.

3. Kan jag schemalägga min laddning av elbil?

Ja absolut kan du det. Tillsammans med din Easee box får du en tillhörande app. I appen kan du schemalägga din laddning. Men du kan även - se i realtid hur mycket du laddat, pris för laddning och se en status på din Laddbox etc!

4. Hur säkert är det att ladda elbilen hemma?

Våra laddboxar är utrustade med toppmodern teknik. Tekniken har genomgått ett antal olika tester för att klara de standarder som finns och klara vårat nordiska klimat.

5. Vad är det viktigaste att tänka på?

När man ska köpa en laddbox är det enkelt att utgå från sina nuvarande behov, men att planera för framtida behov är ett smart sätt att slippa dra på sig onödiga kostnader längre fram. Genom att välja en laddbox som klarar att leverera upp till 22kw och som klarar både 1- och 3-fas laddning kan man känna sig trygg med att man kan behålla samma laddbox även om man byter bil i framtiden.

6. Hur går det till att installera en laddbox?

En laddbox skall alltid installeras av en certifierad elektriker. Elektrikern drar en kabel från ditt säkringsskåp till laddboxen.  I säkringsskåpet får laddboxen också en egen säkring. ZolarTech utför hela installationen till en driftsatt laddpunkt.

7. Vilka installerar?

Vi på ZolarTech har egna installatörer med rätt behörighet, vass kompetens och lång erfarenhet.

Frågor och svar - Solceller

1. Hur fungerar solceller?

Solpaneler består av enskilda solceller, tillverkade av kisel. När solljus träffar en solcell förskjuter den elektroner och skapar energi i form av likström. Likströmmen konverteras sedan i växelriktare till växelström som kan användas i ditt hus eller skickas ut till elnätet.

2. Är det lönsamt med solceller?

Självklart! Förutom att det är en insats för miljön och klimatet så är en investering i solceller gynnsamt ekonomiskt. Återbetalningstiden för solceller är i regel mellan 8-12 år beroende på förutsättningarna för just ditt tak - det vill säga en investering med ca 8-10 % avkastning.

3. Hur mycket kostar det att installera solceller hemma?

Priset för en solcellsinstallation varierar mycket beroende på olika förutsättningar. Varje installation är unik och har olika behov - därför erbjuder vi kostnadsfria hembesök där vi beräknar på ett prisförslag för just er installation.

4. Kan jag få bidrag för att installera solceller?

Ja, i Sverige finns det nu ett nytt så kallat grönt avdrag för solpaneler. Avdraget är på 15% och det täcker material- och arbetskostnader. Du kan hitta mer information på Skatteverket.

5. Hur stor är en solpanel?

Solpaneler varierar något i storlek, men tenderar att vara mellan 1-1,1 meter breda och mellan 1,7- 1,8 meter långa. Våra solcellsexperter ser till att du får den optimala lösningen för just ditt tak.

6. Hur lång garantitid har våra solceller?

Med produktgarantier på 30 år och en effektgaranti på 90% efter 30 år på deras glas/glas paneler och 20 års produktgaranti på standardpaneler erbjuder vi bland de högsta garantierna på marknaden.

7. Installerar ZolarTech solceller hos företag och bostadsföreningar?

Självklart! Vi beräknar kostnadsfritt på ett prisförslag för ert företag eller bostadsförening.

8. Kan jag finansiera solceller?

Ja! Vi har förmånlig finansiering för alla våra kunder.

9. Vilka installerar?

Vi på ZolarTech har egna installatörer med rätt behörighet, vass kompetens och lång erfarenhet.