Frågor och svar

Frågor och svar - Allmänt

1. Vart levererar ZolarTech?

Vi levererar i hela norden med ursprung från Kungsbacka!

2. Vad innebär helhetslösning?

Helhetslösning innebär att vi tar hand om allt från rådgivning och projektering till installation, slutbesiktning och driftsättning utav er installation. Vi finns självklart även efter slutinstallation tillgängliga för support!

3. Vilken leverantör av solceller eller laddbox ska man välja?

ZolarTech såklart! Vi har lång erfarenhet och ursprung inom branschen och vet vikten utav snabbt och enkelt kundbemötande. Dessutom har vi bra priser och långa garantier på alla våra produkter!

4. Vad innebär och hur fungerar Grön Teknik Avdrag?

Grön teknik-avdraget är en skattereduktion för privatpersoner som ger rätt till avdrag på laddbox och solceller. Avdraget ger rätt till 50% avdrag på laddbox och 20% på solceller. ZolarTech sköter allt kring ansökan och på din faktura från oss är avdraget redan gjort. Smidigt och enkelt!

5. Vilka installerar?

Vi på ZolarTech har egna installatörer med rätt behörighet, vass kompetens och lång erfarenhet.

Frågor och svar - Solceller

1. Hur fungerar solceller?

Solpaneler består av enskilda solceller, tillverkade av kisel. När solljus träffar en solcell förskjuter den elektroner och skapar energi i form av likström. Likströmmen konverteras sedan i växelriktare till växelström som kan användas i ditt hus eller skickas ut till elnätet.

2. Är det lönsamt med solceller?

Självklart! Förutom att det är en insats för miljön och klimatet så är en investering i solceller gynnsamt ekonomiskt. Återbetalningstiden för solceller är i regel mellan 6-10 år beroende på förutsättningarna för just ditt tak - det vill säga en investering med ca 8-15 % avkastning.

3. Hur mycket kostar det att installera solceller hemma?

Priset för en solcellsinstallation varierar mycket beroende på olika förutsättningar. Varje installation är unik och har olika behov - därför erbjuder vi kostnadsfria hembesök där vi beräknar på ett prisförslag för just er installation.

4. Kan jag få bidrag för att installera solceller?

Ja, i Sverige finns det nu ett nytt så kallat grönt avdrag för solpaneler. Avdraget är på 20% och det täcker material- och arbetskostnader. Du kan hitta mer information på Skatteverket.

5. Hur stor är en solpanel?

Solpaneler varierar något i storlek, men tenderar att vara mellan 1-1,1 meter breda och mellan 1,7- 1,8 meter långa. Våra solcellsexperter ser till att du får den optimala lösningen för just ditt tak.

6. Hur lång garantitid har våra solceller?

Med produktgarantier på 30 år och en effektgaranti på 90% efter 30 år på deras glas/glas paneler och 20 års produktgaranti på standardpaneler erbjuder vi bland de högsta garantierna på marknaden. Läs mer här!

7. Installerar ZolarTech solceller hos företag och bostadsföreningar?

Självklart! Vi beräknar kostnadsfritt på ett prisförslag för ert företag eller bostadsförening. Lär dig mer här!

8. Kan jag finansiera solceller?

Ja! Vi har förmånlig finansiering för alla våra kunder.

9. Vilka installerar?

Vi på ZolarTech har egna installatörer med rätt behörighet, vass kompetens och lång erfarenhet.