Energilagringssystem

60b0dd1dd2f31a85a1415e5b_Collection

Vill du ha full kontroll över din egenproducerade el? Genom våra villapaket från GoodWe & BYD får du just detta! Välj när du ska lagra, sälja eller konsumera el i din anläggning enkelt över en app.

Systemen finns i en AC- (BT-serien) och en DC-version (ET-serien), där DC versioner är för nyinstallation av energiförvaring och solceller. AC versionen är för fastigheter där det redan finns en befintlig solcellsanläggning, som man önskar komplettera med energiförvaring.

Systemet styrs av en växelriktare, precis som vid en solcellsanläggning utan energilagring – skillnaden är att man istället installerar en hybridväxelriktare som gör det möjligt att lagra elen i egen batterilagring. 

Hela systemet styrs av en app till hybridväxelriktaren som finns för både iPhone och Android. I appen kan du kontrollera energiflödet och bestämma när du ska köpa, sälja eller konsumera din producerade el.

Batterisystemet är uppbyggt på moduler vilket innebär att man bygger moduler på varandra – alltså kan man vid köp av en solcellsanläggning senare komplettera fler moduler och på så sätt få en större batterilagring vilket är väldigt fördelaktigt. Varje batteri är på 2,6kWh och är Lithium-Järnfosfat batteri vilket är ett batteri med lång livslängd, effektivitet och framförallt säkert mot brand.

Systemet har även som standard inbyggd UPS-switch som automatiskt levererar ström från batteriet vid eventuellt strömavbrott på nolltid vilket gör att elen aldrig får ett avbrott.

Vi rekommenderar att alltid installera egen batterilagring till er solcellsanläggning då detta öppnar upp bredare möjligheter för att kunna styra sin konsumtion och försäljning helt och hållet.