Energilagringssystem

BYD Energilagringssystem
Energilagringssystem 3D

Vill du ha full kontroll över din egenproducerade el? Genom våra villapaket från GoodWe & BYD får du just detta! Välj när du ska lagra, sälja eller konsumera el i din anläggning enkelt över en app genom våra energilagringssystem.

Systemen finns i en AC- (BT-serien) och en DC-version (ET-serien), där DC versioner är för nyinstallation av energiförvaring och solceller. AC versionen är för fastigheter där det redan finns en befintlig solcellsanläggning, som man önskar komplettera med energiförvaring.

Systemet styrs av en växelriktare, precis som vid en solcellsanläggning utan energilagring – skillnaden är att man istället installerar en hybridväxelriktare som gör det möjligt att lagra elen i egen batterilagring. 

Hela energilagringssystemet styrs av en app till hybridväxelriktaren som finns för både iPhone och Android. I appen kan du kontrollera energiflödet och bestämma när du ska köpa, sälja eller konsumera din producerade el.

Batterisystemet är uppbyggt på moduler vilket innebär att man bygger moduler på varandra – alltså kan man vid köp av en solcellsanläggning senare komplettera fler moduler och på så sätt få en större batterilagring vilket är väldigt fördelaktigt. Varje batteri är på 2,6kWh och är Lithium-Järnfosfat batteri vilket är ett batteri med lång livslängd, effektivitet och framförallt säkert mot brand.

Systemet har även som standard inbyggd UPS-switch som automatiskt levererar ström från batteriet vid eventuellt strömavbrott på nolltid vilket gör att elen aldrig får ett avbrott.

Vi rekommenderar att alltid installera egen batterilagring till er solcellsanläggning då detta öppnar upp bredare möjligheter för att kunna styra sin konsumtion och försäljning helt och hållet.

Håll koll på din produktion med SEMS portal!

Inkluderat i arbetet kopplar vi på SEMS portal, som ger dig live inblick i hur mycket hur producerar och förbrukar av din del. Smart va?!

Goodwe växelriktare
Växelriktare från Zolartech

GoodWe erbjuder ett av marknadens stabilaste sortiment av växelriktare till solcellsanläggningar & hybrid växelriktare för energilagringssystem.

Vi har valt att enbart jobba med en leverantör när det kommer till växelriktare, detta för att göra det så enkelt som möjligt för dig som kund. Eftersom att växelriktare är hjärtat i solcellssystemet är det även extra viktigt att man väljer en tillverkare som har alla bitarna på plats! GoodWe är en av dom största tillverkarna i världen av växelriktare & hybrid växelriktare, där dom vunnit priser så som “All Quality Matters Award” bland annat.

Det finns idag olika typer av växelriktare – Strängväxelriktare, mikroväxelriktare & en kombination som kallas för optimerat system. Det vanligaste man använder sig av idag är strängväxelriktare vilket passar in bäst på de flesta tak, men även är mer kostnadseffektivt. Strängat system är ett system där man kopplar alla paneler på taket i strängar, med ca 20 paneler i varje sträng. 

Mikroväxelriktare är ett system som håller hög säkerhet & flexibilitet. Under varje panel placerar man en egen liten växelriktare som visar produktion ner på panel nivå. Effektivast är det när man till exempel har skuggning, vilket gör att det blir mindre förluster & högre flexibilitet. Kostnaden blir däremot högre samt att mer elektronik blir inblandat på taket.

Optimerat system är en blandning av dessa två. På varje enskild panel placerar man en så kallad optimerare eller MPPT. Den producerade strömmen går sedan ner till en central växelriktare där strömmen omvandlas från likström till växelström. Optimerat system är säkert & flexibelt precis som system med mikroväxelriktare, men är lite mer kostnadseffektivt.

Vi ser till att under projekteringen vägleda er till det system som passar bäst, håller högst prestanda men som också är ett säkert val tillsammans med solcellsanläggningen & energilagringsystemet.

GoodWe är en tillverkare som oavsett vilket system du väljer kan leverera hög prestanda, flexibilitet men framförallt en otrolig säkerhet!